Goede doelen

De Wissel overkoepelt een aantal initiatieven binnen en buiten de bijzondere jeugdzorg in de regio Vlaams-Brabant, concreet in het Leuvense en het Hageland (onder andere centrum Moelenmoes en The Switch). De Wissel heeft als missie zich te engageren voor de meest kwetsbare jongeren en gezinnen. Lions club Aarschot ondersteunt de werking van De Wissel door geselecteerde projecten te ondersteunen die in samenspraak worden goedgekeurd en waarbij persoonlijke inbreng van de leden via hands-on projecten wordt gestimuleerd.

Informatie via: https://www.wissel.be/site/

Lions club Aarschot werkt samen met vzw Kommaraf, het locale voedselverdeelpunt voor Groot-Aarschot. Jaarlijks bereiden we een eindejaarsmenu dat aan een hondertal volwassenen en kinderen wordt opgediend. Ter gelegenheid hiervan komt traditioneel ook de Sint langs.

Meer informatie op www.kommaraf.be

PANAL vzw

Vzw Panal staat voor ondersteuning en optimale uitbouw van palliatieve zorg voor het arrondissement Leuven. Lions club Aarschot ondersteunt deze vzw in het sensibiliseren en doorbreken van het taboe rond palliatieve levenseindebegeleiding.

Meer informatie kunt u vinden op www.panal.be

Samen met vier andere clubs uit onze zone, met name Diest – Sint Joris Winge – Sint Pieters Rode, Kasteel van Horst en Aarschot, parel van het Hageland,  ondersteunt Lions club Aarschot Groenhoef, centrum voor personen met niet-aangeboren hersenletsel veroorzaakt door ongeval, trauma of hersenbloeding.

Informatie via de website van vzw Stijn www.stijn.be